2009-09-20 ? 17:43:47

Våldtagen

Hejsan!!
Om ni undrar varför jag döpt rubriken till "våldtagen" så är det så här att jag har just börjat läsa en bok som är verklighetsbaserad och den boken heter just så, tänkte skriva lite i bloggen vad den handlar om osv, så kanske ni blir sugna på att läsa den.


Det är en helt vanlig septemberkväll 2005 och Caroline ska bara gå ut med soporna. Så händer det som inte får hända- hon blir överfallen, bortförd och brutalt våldtagen av två man.  Under året som följer skriver hon av sig i sin egan dagbok för att bearbeta övergreppet.
Hennes berättelse börjar i chock, tomhet och mörker. hon skriver om förnedringen , vilsenheten, sorgen och ilskan. Men också om viljan att få upprättelse och att gå starkt ur det hemska som hänt.
Rättframt och självutlämnande skildrar hon den ofattbart smärtsamma upplevelsen. Hon skriver om möterna med familjen, vännerna och psykologen, men också om den frustration som hon känner när hon inte möts med respekt.
Hon beskriver hur det är att gå vidare i livet och in i en ny relation med en man. Klarar men av att vara nära och älska på nytt?
Efter ett år har Caroline återfått fotfästet. Hon vill nu vara ett stöd för andra, både våldtäcksoffer och deras anhöriga, under den svåra tid som följer på en kränkning. hon kontaktar medierna och berättar öppet om vad som hänt henne. Och hon möts av ett enormnt gensvar från kvinnor runt om i hela landet. Tillsammans bildrar de ett nätverk.

denna bok är jätte bra fast har bara hunnit läsa tre sidor ännu, men man börjar gråta i vissa meningar för att de är så hämnskt att läsa den, skulle rekomendera att ni läser denna bok...

//malin bohman


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Om

Min profilbild